EU-dealer in teven gevraagd

EU-dealer in teven gevraagd

In Brussel staat een ongeschreven vacature open.
Kandidaten kunnen zich hiervoor melden achter gesloten deuren van pluche. Maar helaas kan niet iedereen op deze functie solliciteren. Men dient namelijk bijzonder bedreven te zijn; in het niet kunnen overleggen van bonnetjes. Op papier moet men tegen de illegale handel in puppy’s strijden. In kader der efficiency, niemand zit meer op onnodige papierwinkels te wachten, dient de kandidaat praktisch zich te verdiepen in het huidig Europese verkeer.
Daar dit wellicht tegen de haren van de integere politicus zou kunnen instrijken; zijn laatst de met deze vacature te verdienen gages openbaar bekend gemaakt.
Want transparantie is het nieuwe geloof van het parlement die de onze ver overstijgt
.
De dealer krijgt 8000 Euro per maand; onvoorwaardelijk op basis van periodieke werkdagen, belastingvrij. Het betreft hier natuurlijk een parttime-functie, voor de helderheid.
Dit krap besteedbaar basisinkomen kent gelukkig nog wel een niet gecontroleerde bestedingsruimte van ruim 4300 Euro per maand, voor kantoornietjes of zo. Voor hoeveel men dan wel niet aan virtuele paperclips mag inslaan, is dan weer niet bekend gemaakt. 
Verder ruime doorgroeimogelijkheden met mysterieuze bonusconstructies; waaronder o.a. honderden Euro per bijgewoonde vergadering. Enig leidende hierin is handtekening, van tevoren gezet uiteraard. En een auto niet te vergeten, met gratis chauffeur. Tenslotte een meer dan riante wachtgeldrekening voor het leven.
Eindelijk heb ik rust.
Die naheffingen zijn achteraf gewoon goed onderbouwd, want zonder nietjes dondert elk kaartenhuis in mekaar.
 
Mijn eerste gedacht was; dat dergelijke politici in de kern niks minder dan criminelen moeten zijn. Deze gedachte werd in tweede instantie tegengesproken door Fred.
Fred wilde de criminaliteit te lijf gaan en zie nu hoe ie er aan toe is? Niet alleen meer de politiek heeft, volgens Fred, het voorrecht van lekken. Het criminele milieu hoeft zich God zij dank niet langer meer tot dat ordinaire cement te wenden. Het kan nu blijkbaar ook te pas en te onpas dingen gaan lekken, als ze bewindslieden zoals Fred uit de weg wil ruimen.
De grenzen tussen onder- en bovenwereld worden steeds vager, hoe meer de politiek haar transparantie predikt.

 
Neem onze nationale melkkoe. Die is op nationaal niveau wel leeg gemolken, want niet milieubewust. Dus steekt men nu massaal stekkers met CE-normering in gevels om de kolencentrales op de been te houden. Ik voorzie een hausse aan verlengsnoeren, die door die nieuwe ambtenaar van de EU niet meer aan te slepen zal zijn. Gedreven door die maandelijkse beloning, zal er op hoog niveau een noodmaatregel verordonneert worden.
Alle oude snoeren die we in de schuur of op zolder hebben liggen, moeten onmiddellijk met nietjes of paperclips aan elkaar verbonden worden.
Door verder niet fysiek bijwonen van de daarop volgende vergaderingen, blijft de ambtenaar onwetend; dat zijn werkgever in deze vorm nog louter kortsluiting kan veroorzaken.
We zullen moeten vertrouwen op de louche autohandelaar. Wanneer hij, opgescheept met te veel onverkoopbare tweedehandsjes, dit wel moet gaan lekken. Een all out milieu-naheffing zal benodigd zijn, om de heilige koe met nog meer BPM te gaan belasten. Het zal voor de burger dan niet meer uitmaken; of deze al dan niet deze met stekker de grens over is gekomen.
De autohandelaar zegt, terwijl hij de enveloppe op de presentielijst legt; “win-win .”
Alleen wie van de twee louche is, zal dan onmogelijk meer met zekerheid vastgesteld kunnen worden.
teevendeal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.