Pics in Clips

Pics in Clips

Een klein uitstapje naar de buizen met dit kleine wondertje uit HongKong met Russische lampen leidde tot het ophangen van een tweetal hoog rendementsspeakers. Deze twee oude JBL’s zijn volledig gerestaureerd door Kenrick en dienen als heerlijke afwisseling, afhankelijk van de heersende stemming.

 

Mijn tocht door het ouderwetse stereogeluid leidde op gegeven moment naar de equalizer. Het is volgens sommigen vloeken in de high-end kerk. Zelf heb ik er alleen maar meer plezier in gekregen en het geluid kan zo wel degelijk prettiger gestuurd worden; voor die oren van mij tenminste.

 

De equalizers hebben mij veel plezier gegeven. Maar toen ik de kans kreeg een echt goede vintage voorversterker op de kop te tikken, hoorde ik het geluid; zoals anderen weleens dat licht zien. Mijn oude vertrouwde Sansui G9000 fungeert nu als eindtrap. Want deze geweldige voortrap heeft mijn boxen nog nooit zo zuiver mooi laten klinken.

Maar de ultieme hobby blijft toch nog altijd ‘vakansie’.

Some of Su I

Some of Us&A

 Some of Su II

Some of Uspain

 Some of noUs

Geen vakansie maar wel van invloed geweest op iedere Rotterdammert; deze  oude foto’s uit ons familiealbum dat nu nog meer vintage oogt, dan in het dressoir van oma.

Rotterdam 1940

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.