Geen slippertjes maar schandalen!

Geen slippertjes maar schandalen!

Mijn welgemeende excuses voor dit ongetwijfeld verwarde relaas. ‘k Ben gewoon boos over het blind blijven toezien. Ligt het aan het weer, dat deze zomer nog geen zomer maakt? Dat ze geen slippertjes meer dragen op reces, maar schandalen?

Als politicus moet je welhaast een kameleon zijn, om alle situaties aan te kunnen. Waarschijnlijk te danken aan de klimaatverandering, hebben we de laatste jaren ook met de Draak te maken. Het laatste slippertje is een schandaaltje gebleken; dat met die eieren. De Draak had het bewust ‘verkeerd’ ingeschat.
Samen met partijgenoot is mevrouw verantwoordelijk voor Volksgezondheid. Haar idee van toezien echter, op de beste randvoorwaarden voor onze volksgezondheid, is controle om controle. Geen gewone controle, maar hele beroepsgroepen angst inboezemen door een budget van miljoenen vrij te maken om inspecteurs ter plaatse het vetorecht te geven no matter what, want Ordnung muss sein! Dus heeft haar ambtelijke theorie de eens echt wel functionerend ambachtelijke praktijk kapot gecontroleerd. Na iets onnozels als volksgezondheid ‘verkeerd’ inschatten echter, mag je als politicus gewoon weer een nieuwe regering formeren? Daarbij; deze gang van zaken wordt door vrijwel het gehele kabinet uitgerold als zijnde ‘beleid’ en dan laat je dus gewoon het essentiële los om de Euro wat steviger te kunnen vastpakken.
Okay, het tuig van die Chickfriends is primair verantwoordelijk voor het laatste schandaal. Maar al die eerdere schandalen dus ook die, die direct door de overheid zijn veroorzaakt? Ach, dat waren helemaal geen schandalen. Gewoon een kwestie van ‘verkeerd’ ingeschat. Ze zitten overal bovenop. En toch; door inspecteurs als politieagenten het veld in te sturen is dom en kortzichtig. In plaats van juist de eerste schakels in processen onder de loep te nemen; zijn het de schakels halverwege, dan wel aan het einde; die allen afhankelijk zijn van de eerste. Om al die eerste schakels te controleren is namelijk zoveel werk, dat de overheid dat maar heeft losgelaten. Ze rekent op zelfreinigende eigenschappen. Zo zijn onze inspecteurs in opdracht van het kabinet heel druk doende met actief te reguleren met; hoe groot een waarschuwingssticker wel niet moet zijn op straffe van … op de middelste schakel. Had men zich dienstbaar opgesteld met opbouwend advies bij controle, zoals het de bedoeling was en zou moeten zijn; dan had de zelfreinigende eigenschap van de latere schakels wellicht beter gewerkt op de eerste. Maar de grootte van een stickertje is de bespottelijke norm geworden. En Chickfriend leverde waarschijnlijk gewoon genoeg stickers om geen slapende honden wakker te plakken. De overheid is er door haar beeldvormende beleid zelf mede voor een groot deel debet aan; dat de tolerantie zienderogen aan het afnemen is. Zelfs al zou ik dat niet meer mogen verwijten, daar is de tijd ook rijp voor, dan constateer ik het maar in al mijn boosheid over het heersend onbenul.


Na jarenlang last te hebben gehad van straattuig, is het drama in Valkenburg daarom nu volgens de overheid een fataal incident. Meneer Evers, van in de zestig, vraagt of het tuig wat rustiger kan doen. En dus schoppen en slaan ze meneer Evers dood …
Zijn zoon vertelt; hoe er eentje op zijn vader is gaan zitten en de rest de man heeft geschopt en geslagen, totdat hij dood was.
De Hermandad is dan wel ineens ter plaatse. Met man en macht, omdat er een wijkbewoner is doodgeslagen. In de jaren daarvoor zag men ze mondjesmaat. In ieder geval veel te weinig om wat aan het zich reeds jarenlang voortslepende probleem van dat straattuig te doen. Ze waren er heus druk mee bezig; aldus de burgervader.
Krokodillentranen zijn het, die de woordvoerders namens de overheid laten!!!
Meerdere schoften zijn opgepakt. Maar het merendeel is inmiddels weer vrijgelaten.
Eentje zit nog vast.
Eentje, terwijl de rest er omheen toch ook echt geslagen en geschopt heeft tot de dood erop volgde …
Het zal wel weer om de bewijslast draaien. Want hoe kon die man toch doodgaan tussen al dat tuig? Er wordt vast al gedacht aan een zwak hart. Daar wordt een mens toch gewoon verdrietig van. Dat zelfs ons Valkenburg niet meer is wat het was? Karakteristiek voor de neergang is de kasteelruïne dat uitkijkt over Valkenburg. Ooit een toeristische trekpleister van jewelste. Nu kijk je toch neer op een samenleving, dat aan het afbrokkelen is. Waar degene met de grootste bek het voor het zeggen lijkt te gaan krijgen. Tenminste de handhaving is er al te vele jaren niet meer na. Dan kan deze moord toch niet als een verrassing komen? En mogen wij het dan eindelijk nu in eigen hand gaan nemen? Ik bedoel, iemand moet het toch doen?
Neen, dat mag niet. Nederland is een rechtstaat, waar de politie verkondigt niks meer te gaan doen. Doch speel eigen rechter en er staat ineens allemaal blauw op je stoep om jou op te pakken. Voor die verdachten hebben ze geen bewijslast. Dus blijf je als rechtschapen burger blijkbaar altijd de lul. Op zich geen wonder onder een kabinet dat aantoonbaar liegt en bedriegt, wanneer het de heren of dames uitkomt.


Na de toeristen bij de kasteelruïne zijn de toeristen verder naar het Zuiden ergens anders getuige van. Op een idyllisch strand vergeven van zomerse figuren in badkleding komt een boot met hoge snelheid aangevaren. Gelijk een landingsvaartuig tijdens D-Day boort de romp zich in het zand en tientallen jonge mannen in de bloei van hun leven springen uit de boot en rennen het strand op. Het gaat hier niet om Omahabeach, noch Utah, Juno of Sword. Over Gold kan men wel degelijk twisten en is het dan een invasie, of een wanhopig dappere poging om tot Goldbeach te geraken?
Een peuter in mickeymousezwembroek rent huilend de andere kant op en iedereen kijkt apathisch naar die landing en vraagt zich vertwijfeld af; of dit ook bij de allinclusive was inbegrepen.
Dus gaat het bij de formatie om principiële zaken. Zaken die onze schrijnend afglijdende samenleving nodig heeft als grond van bestaan. Want het waren toch echt kennelijk hangembryo’s; die erop los timmerden. Wel wordt eendrachtig gehoopt op al die nieuwe hoekstenen; om weer te kunnen bouwen aan een nieuwe maatschappij.
Terwijl ze verdomme alleen maar wat hadden moeten doen met maanden oude fipronilmeldingen. Of desnoods heel even naar meneer Evers te luisteren, die al jaren last van overlast had!

https://www.youtube.com/watch?v=LIehvnJSDAA

Het is zo’n beetje als de NASA dat naar Mars wil en daar miljarden voor over heeft. Alsof de aarde opgegeven is en we elders ons heil moeten gaan zoeken? Is deze wereld dan niet meer de moeite om miljarden onderzoek aan te besteden? En wie zegt, dat je op Mars geen vervuilde lucht hebt? Hier kan je nog ademen, op Mars niet. Maar dat moeten ze nog gaan onderzoeken. Is onze samenleving het dan niet meer waard om in stand te houden? Moeten we nou alle geldstromen zo kanaliseren; dat de burger aan de kant er niks meer aan heeft?
Nu huilen ze hun krokodillentranen, als er een camera op ze gericht staat. Al die kameleons die van draak in krokodil veranderen in een oogwenk. Voor de vorm zal vast worden gedacht om een nationale vakantieman erop uit te sturen. Dit om tijdig een mogelijk toekomstige overlast te signaleren, waarbij al vooruitwerkend aan een stevig meldpunt wordt gedacht. Niet dat een meldpunt zoden aan de dijk zet, maar gewoon omdat ze dat wel kunnen.

En de kameleons formeren ondertussen maar door met weer andere gezichten. Want ze hebben hernieuwde energie na een reces. Leugenaars mogen bij wet een nieuw kabinet gaan vormen om hun versplinterde mores aan het volk op te gaan leggen. Politici mogen aan de knoppen gaan zitten zonder van de werking verstand te hebben. Zolang het bij besturen blijft okay. Maar als ze gaan bemoeien om geld en daardoor hun dienstbaarheid uit het oog verliezen; dan kan je nog zo’n goede kameleon zijn, dan blijf je ongeschikt.
In de wandelgangen rept men verbolgen over het schandaal. In plaats van zich oorzakelijk te focussen op eigen hand in de boezem, concentreert men zich; hoe de pluimveesector bij te kunnen gaan staan? Hoe ze de ketting met een middelste of eindschakel weer kunnen gaan laten draaien. Na de banken moet de belastingbetaler nu ook voor dat winstbejag voor de kip of het ei gaan betalen? Ja, want meneer Evers was slechts een incident en die landing gewoon stom toeval; dat het nou net bij een resort moest zijn zeg?
Dit formeren is echt uit de tijd. Een slippertje op z’n tijd viel nog wel te behappen, maar een grof schandaal loopt gewoon niet lekker. Dan blijft de ketting slippen en moet je je louter bij je leest houden en niet meer. De leest is namelijk al meer dan genoeg, of dat zou het moeten zijn. Wat is er, na die eieren en een burger die vermoord wordt door straattuig of die vluchtelingen, nog meer voor nodig om in te zien; dat je nu toch echt moet gaan regeren! Daar zijn toch geen onoverbrugbare verschillen in te ontdekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.