Fiscale terroristen

Fiscale terroristen

Of te wel hoe de ambtenaar zich het omfloerst alleenrecht heeft toegeëigend, om met ons geld te doen en laten hoe hij of zij wilt. Ver gezocht? Volgens een hoge pief van de rekenkamer allerminst.

Het is nooit leuk die blauwe dieven als bermbommen op de mat te zien liggen. Maar diep van binnen besef je, dat het voor de gemeenschap is. Maar ook hier blijken we te tolerant, te goed van vertrouwen. Vandaag de dag is het namelijk onmogelijk geworden, om de geldstromen van gemeenschapsgeld nog ordentelijk objectief te kunnen traceren. Laat staan te controleren. Decentralisatie en een woud aan regels hebben ervoor gezorgd; dat het geinde geld simpelweg niet meer door de volksvertegenwoordiging te controleren valt zonder de ‘hulp’ van externe bureautjes, waar Ad de Viesseur duur betaald de boel runt. Gek genoeg schrok ik geeneens meer van de helder verwoorde eyeopener; hoe er met gemeenschapsgeld wordt omgegaan. Doch wel hoe de waarde van deze wordt ingeschat, door hen die daar verantwoording over behoren af te leggen. De belastinginkomsten zijn verworden tot een politiek smeermiddel, waarvan de herkomst en het doel zijn vergeten. En waarom in hemelsnaam? Geen idee. Of het moet zijn dat, dat hun reet laat roesten. Dus vegen ze het daar afgestompt, doch wel erg doortrapt, mee af. Na de normvervaging zijn ook de morele grenzen in de Kamers obscuur geworden en dus betalen we met z’n allen overmatig, om het fiscale terrorisme in stand te houden.
advies

Deze mentaliteit van de monetaire Junta is inmiddels in alle lagen doorgedrongen. Het meest schrijnende besef is wel dat als; zouden we iedere Euro geïnd voor de zorg terecht doen komen op de werkvloer; dan hadden we helemaal geen eigen risico meer nodig. Wat heet? De zorg zou gewoon ‘gratis’ verleend kunnen worden! Sommige landen hebben daarvoor gekozen, dus allerminst een utopie, gewoon een realiteit. Maar beter komt het onze terroristen uit; dat wij slechts hun realiteit zien. En zo worden media bespeelt, bespelen media op hun beurt weer anderen etc. En ieder spelletje kost natuurlijk geld. Nutteloos voor het Algemeen Nut. Maar oh zo cruciaal voor Ad de Viesseur. Ad is in het leven geroepen door onze eigen volksvertegenwoordigers, om het terrorisme zo complex mogelijk te maken. Gewoon bizar hoe die zorgplicht bewust wordt ontdoken. Denk je, na al die jaren, dat je alles wel een keer gezien hebt; tillen ze het gewoon naar een hoger plan toe?!
De nationale terroristen wilden internationaal kunnen opereren en dus is tegen de wil van de meerderheid der belastingbetalers die EU-kliek in het leven geroepen. En daar huist nu het neefje van Ad, Henkie Advieseuro. Henkie Advieseuro heeft zoveel werknemers, dat Henkie zelf niet meer weet hoeveel. En die reizen en lunchen allemaal van gemeenschapsgeld keer op keer en heen en weer. Totdat ze zo moe zijn geworden, dat ze wel heel flexibele werktijden hebben weten af te dwingen. Uiteraard is het bon ton, dat de hele familie geen cent! belasting betaalt. Volgens mij hoef je geen adviseur te zijn, om in te kunnen zien dat dit simpelweg met gemeenschapsgeld niet op te brengen valt. En dus gooien ze het o.a. op de uit de zogenaamde spuigaten lopende zorgkosten en al die andere zaken, die de gemeenschap toch zo veel geld kosten. De ziektepremie met steeds hoger eigen risico is, anders en meer rationeel bekeken, niets minder dan fiscaal terrorisme. Een verkapte heffing om het idee te geven; dat het voor eigen bestwil is. Eng lijkend op een eerder regime, waar ambtenaren en statistici het levenslot bepaalden.paaseihypotheek
Inmiddels zijn de totale inkomsten van het internationaal fiscaal terrorisme dermate verveelvoudigd; dat de controlemechanismen niet meer maatschappelijk verantwoord kunnen worden. Hun gelegde tijdbommen dreigen zo af en toe aan de oppervlakte te komen en dus hebben ze de hulp ingeroepen om deze afdoende te camoufleren. Die hulp komt van de meer dan onwijze oom van Ad en Henkie; te weten en geheten Josef Inspecteur.
Josef komt met meer en nooit minder. Josef kan op ieder moment van de dag binnenstappen, om te controleren of alle administratie wel op orde is. Of één van zijn vele, vele trawanten (ik zou haast zeggen partners in crime, maar weet dat de fiscale terroristen erg alert hierop zijn) komt controleren, of alle stickers wel van het juiste formaat zijn. Of alles wel op de juiste wijze gevalideerd wordt en alles volgens de milieubewuste regels wordt gedaan. En welke bureautjes daarmee gemoeid zijn etc. etc. Soms wordt Josef heel erg boos, omdat er een flesje groene Dreft op de gootsteen staat. Met een financieel vermanende boete wordt dan hooghartig zakelijk uitgelegd; dat de groene Dreft in een brandvrije en deugdelijk afgesloten kluis dient te worden bewaard. Apart van de huishoudhandschoenen uiteraard.
Want het zal niet de eerste keer zijn, dat kinderen stiekem levensgevaarlijke zeepbellen hebben geblazen. De ontploffende bellen waren simpelweg te voorkomen geweest, als de Dreft nou eens gewoon bewaard werd volgens het protocol. Zo moeilijk is dat toch niet?
Neen, 1 protocolletje niet. Tientallen gaat nog doch honderd wordt lastig. Maar wat als Josef de Inspecteur je onaangekondigd verwittigd, van die dozijn niet eerder bekende doch wel reeds geldende richtlijnen? En hoe je het aandurft deze te negeren? De terreur om kul gaat maar door. Als belastingbetaler hoef je er vandaag de dag helemaal niks meer voor te doen, om een fikse boete op te lopen. En zo is de toekomst van het fiscale terrorisme niets minder dan rooskleurig.

Het Simplistisch Verbond, deze naam alleen al was zijn tijd zo enorm ver vooruit, heeft ons al jaren geleden gewaarschuwd en nou is het zo ver.
Ja, het Verbond ging destijds als grap de strijd aan met de terreur als Tegenpartij. Die werd zo snel zo groot, dat de fiscale terroristen hier snel een bom onder hebben gelegd. Zonder heel veel moeite is het ze gelukt, dat we dadelijk tot het zeventigste levensjaar of nog langer verplicht moeten bijdragen aan dan zeker nog meer extra heffingen, al dan niet heimelijk verkapt ingevoerd op welk vlak dan ook. De ideale samenleving, volgens deze terroristen, is eentje, waar je op de werkvloer dood neer mag vallen, liefst voordat je van Drees kan gaan genieten, of wat er dan nog van over is.
Want die nulmeting van de Europese rente is welhaast het ultieme fiscaal terrorisme. Niemand lijkt te beseffen, dat de terroristen zo via die hun bekende en slinkse omwegen eindelijk toegang hebben gevonden tot onze pensioenreserves. Deze worden dus vanaf die ingevoerde rentestand keihard aangesproken, direct ten gunste van dat verdomde terrorisme.

Niemand die hier wat tegen durft te doen, want zo gedraag je je namelijk niet in een open en vrije samenleving.  Ik hou van Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.