Fusion

FusionIk staar in ongeloof naar mijn avondeten en denk verbaasd aan het eens oer-Hollandse tableau der aardappeleters.
Op mijn bord ligt een Afrikaanse vis zonder tolk uit het Viktoriameer met Hollandse spinazie gekookt met Franse knoflook omringd door Egyptische kiemvruchten, bereid door een Zuid-Amerikaanse schone. Na de foodattack is de honger nog niet volledig gestild en verheugen we ons op Spaanse kastanjes uit de oven.
Tijdens het uitbuiken doet de ene na de andere dreun ons verschieten. Zwaar geschut dat uit de Italiaanse oven lijkt te komen. Voorzichtig open ik de deur en hoor dreigend gesis. De braadslee met de vele dreigende ronde explosieven leg ik bovenop het fornuis om vrijwel direct beschoten te worden door meerdere repeterend exploderend terroriserende boomvruchtjes. Met een katachtige reflexbeweging alla o’soto kari, thank God for judo; brand ik mij aan het hete ijzer en nu zit ik het verzachtende nat uit de Caraïbische aloë te persen en meur ik enkele uren wintertijd vol in de wind.
Een flesje rode wijn uit Chili open ik vast en adem stiekem mee. Maar eerst tijd voor een espresso uit de Zwitserse Jura, die met precisie naast de Duitse microwave grondig haar werk doet.
Stijf van de cafeïne kijk ik even later met aan Marty Feldman denkende kijkers naar de televisie en palpeer ietwat verontrust mijn schildklier; heb ik altijd al zo gekeken? Gelukkig nog altijd beter dan die spleetjes van Jerney K. want bevolkingsgroepen mogen we niet meer ridiculiseren. Nee, nu spelen we het op de man, of vrouw; terwijl ik het telefoonnummer van Connie in mijn bellijst opsla.
De avond vordert en buiten horen we periodiek knallen uit België maar we blijven genieten van onze Amerikaans flikkerende kerstboom. Dadelijk komt de jongste thuis van de voetbal in zijn Engels trainingspak en is het al weer bijna weekend.
Morgen eerst nog in mijn Japannertje heen en weer naar het werk rijden op brandstof uit Koeweit. Dan nog even wat kroontjes uit China plaatsen om me langzaam te gaan oriënteren voor een boerboelproofbank die eens niet binnen het jaar om kan vallen, misschien eentje uit Zweden?
De materiële fusion is al lang ingeburgerd, nu de mensen nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.