Grenzeloze mores.

Grenzeloze mores.

Pas wanneer Rutte de ME in zijn geheel naar Groningen dirigeert, weet je dat het echt serieus is. Zolang dat niet gebeurt, blijft ie als personificatie van de grenzeloze mores stevig in het zadel zitten en heb je als volk alleen maar weer meer verliezen.
Dat we in Nederland al een tijdje niet meer mogen zeggen wat we denken, is zelfs per antecedent bij wet vastgelegd en dat is ronduit heel erg eng.
Dit moedwillig creëren door onze hoogste organen heeft de mate van verworven vrijheid dusdanig beperkt, dat wat mij betreft provinciale rellen hadden mogen uitbreken. Te beginnen met Groningen dan, dat toch een beetje ons Catalonië is.

De Catalanen hebben hun zucht naar meer onafhankelijkheid redelijk massaal bevestigd.
Men is de nieuwe politiek namelijk meer dan zat. Dit referendum is niet van eeuwen frustratie, doch juist van de laatste decennia. Waarin Europa steeds meer regulering opeiste en nationale regeringen slaafs hun soevereiniteit opgaven. Dat gaat zo nu en dan fout, omdat het tegen volksaarden in gaat. Maar goed fout als je meent eigen vreedzame bevolking met geweld te moeten corrigeren. Omdat zij anders over dingen ‘denken’.
Het aanwenden van Vrouwe Justitia om anders denkenden met geweld terug in hun hok te tikken, tekent heel veel.
In eeuwen is Catalonië uit kunnen groeien juist dankzij de protectie van de Spaanse staat. Dat nieuwe generaties politici dit nieuwe denken in een zeer kort tijdsbestek hebben weten te bewerkstelligen, zegt helaas ook veel over de huidige plannen in Den Haag om het referendum af te schaffen. Waar de mores door overdreven regulering net zo verziekt is geworden en misschien wel erger.

Politici zijn zo hautain geworden, dat ze niet zitten te wachten op corrigerende tikken van het volk. De ware reden van het afschaffen van referenda is dan ook het moedwillig bewust maskeren van eigen ongeschiktheid.
Ze zullen ongetwijfeld reppen over inwisseling voor het gekozen burgermeesterschap.
Maar wie haalt het toch in zijn gestoorde kop, om puur democratische beginselen tegen elkaar uit te wisselen?
Hoe corrupt ben je dan?
En waarom blijven we dat allemaal maar pikken?
Kunnen we daar niet eens een referendum over houden?
Over de corrupte intenties van onze huidige politici. Ik ben ervan overtuigd; dat ook hier de stembureaus dan met geweld worden gesloten.
Want zover heen zijn we hier ook al jaren. Vraag het de gemiddelde Groninger maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.