Volledige onthouding.

Volledige onthouding.

Stemmen moet je een instrument wanneer deze vals begint te klinken. Beter zou het zijn tussendoor de snaren aan te spannen maar referenda zijn taboe in dit landje dus gaan we te laat naar de bus om achter de feiten aan te blijven lopen. Deze keer ga ik niet stemmen en met overtuiging bovendien. Stemmen nu; is stemmen voor decentralisatie. Dus voor nog meer belastingen want participeren kost kennelijk geld, heel veel geld. Benieuwd en bevreesd hoeveel bureautjes hier nu weer omheen zullen gaan ontstaan. Net zoals de verplichte maatschappelijke stage die afgeschaft is in het middelbaar onderwijs want het werd te duur. Te duur door de wildgroei aan instanties die ongebreideld om de stagiaires heen uit de grond schoten.

Nee, de maatschappij hangt van losse biljetten aan elkaar. Las vandaag hoe een dame die het Nederlands niet beheerst alle hokkies maar had in lopen kleuren. Daarna heeft ze onverstaanbaar stennis lopen schoppen, zonder hoofd want ook dat mag hier. Onbegrijpelijk is het dat in een geciviliseerde maatschappij mensen kunnen stemmen die totaal niet geïntegreerd zijn dat op enigerlei wijze toch wel een vereiste zou moeten zijn. Terwijl ik dit schrijf bekruipt mij al een opgedrongen rol van racist die zomaar door de strot kan worden geduwd door bovenstaande frases te laten interpreteren door kortzichtige lieden die de wijsheid in pacht hebben en dat hebben ze dan ook te vaak met verve. Voor mij is er geen links meer, geen rechts en zeker geen centrum. Het systeem is verouderd, ineffectief en functioneert niet meer ten gunste van de burgers. Daar zou eens over gestemd moeten worden en niet op namen die beleid naar believen ontwikkelen lopende de begrotingen.

Als straf waarschijnlijk, kreeg ik een aanmaning van buma-stemra. Merkwaardig om meteen tweehonderd euri extra te betalen voor een vermeend niet tijdig betalen. Maar zo rollen we tegenwoordig in Nederland. Niet eerst schieten maar eerst betalen is de leus. Daar de originele nota nimmer op de deurmat is gevallen, laat staan een herinnering, heb ik vriendelijk doch dringend. aangetekend verzocht om de reden van deze diefstal. Dan de waterschappen en delta’s, je wordt onderhand redelijk gestoord van al die facturen, dat het een wonder mag heten dat deze jongen nog niet in het Delta zelf is opgenomen. En dan gaan ze nu stemmen om nog meer van die onzin op te leggen, nee; ik kan deze nutteloze stemmingmakerij niet meer opbrengen.

De winkeliers in onze rood gekleurde hoofdstad betalen voortaan de parkeergelden voor hun clientèle. Die trekken ze dan vervolgens weer af als zijnde bedrijfskosten. Hoe diep kan je vallen, maar een wethouder daar was laaiend enthousiast over zoveel ondernemerszin. Weet die klootzak dan niet dat dit, wederom, op de belastingbetaler wordt afgewenteld? Is ie dan echt zo dom?
Leuk hoor al die idealistische prietpraat van de lieden die op kieslijstjes staan te dwepen om stemmen, maar ik heb er geen boodschap meer aan. Tenminste geen waar mijn parkeergeld door de gemeenschap moet worden opgehoest.

stembiljet uit Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.