Uitgangssituatie

Uitgangssituatie

Al enkele jaren ben ik weer besmet met het gezelligplatenspelenvirus. Analoog trilgeluid blijft fascineren. Het opzetten van een enkel plaatje geeft mij meer genoegen dan honderden nummers  downloaden. Ondanks de  DAC-behandeling van het digitale signaal, heb ik me er zelf op betrapt die oude platenspelers meer dan ooit te waarderen.
Na een gereviseerde Lenco te hebben aangeschaft, ben ik zelf ook aan de slag gegaan met een oude Lenco L76/s. Tijdens de revisie blijft het mij verbazen hoe technisch goed die dingen zijn gezien hun leeftijd. Bovenstaande Lenco L76/s is ingebouwd in een berkenhouten plint met makora-fineer. Een tweede SME-arm van 12″ is hieraan toegevoegd. De SME geeft uiteraard beduidend minder rumble. De Jelco-arm met origineel Lenco-element klinkt ook nog prima en in sommige groeven zelfs beter dan het ortofoonelementje aan de SME. Het enige gemis dat ik aan de voorgaande projectjes heb overgehouden, is dat ik ze niet fotografisch heb vastgelegd. Vandaar deze perma-links in analogische chronologie.

Laatst stuitte ik op een tweeling. Zwaar vervuild en redelijk mishandeld met blijvende schade. Na veel te veel te hebben betaald voor deze oude draaiers, hoop ik ze weer in iets van hun oude luister te herstellen. Het gaat lange termijnwerk worden want ook het gezin wil op z’n tijd wat TLC.

De tweeling zou compleet zijn, doch bij thuiskomst bleek een veer van een armlift te ontbreken. Ook de naalden in de elementjes waren zoek. Stopveertje via the Bay achter de Pyreneeën kunnen bestellen. De naaldjes zijn inmiddels onderweg uit Duitsland.

Lenco 008238

Lenco 008501

 

 

 

 

 

vervangnaalden zijn door de brievenbus gekomen
Post uit Spanje

 

Spaanse veer, we zijn compleet. Scheelt weer buigwerk.

updeetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.