De scheiding.

De scheiding.

In zak en as zat Sammie in het torentje te huilen als een klein kind. Marcos wist zich geen houding te geven en was danig aangedaan door het hoopje ellende voor hem.
“Hoe kan ik ooit nog geloofwaardig m’n vak uitoefenen” kwam er snikkend uit tussen het inhalerige snotterige getype op zijn Ipad.
“Wat zit je nou de typen man, dacht dat je van je pad was, hahaha.” Zo daar wist ie toch weer met een kwinkslag de sfeer te redden. Het werkte, ook Sammie begon iets van een lachje te produceren. 
“Ja, heb ik gekregen van m’n ex, best verkiezingscadeau ever. En nou, nou wil ze verdomme de helft, de helft hoor je! Wat denkt dat mens wel niet wie ze is, alsof ik mij zomaar laat nivelleren, kan je me helpen Mark?”
“Is ze nou helemaal besodemieterd Sam, dat gaat dus niet gebeuren jongen, kom laat me je helpen…had laatst ook zo’n akkefietje met zo’n bloedzuiger” en de premier dicteerde…..

Geachte mevrouw Samson,

Het spijt me u te moeten berichten dat mijn cliënt de scheiding toch echt wil doorzetten. Uw voorstel van de helft wordt bij deze aangevochten en ik speek de hoop uit dat u voor rede vatbaar zult zijn. Om de scheiding, die voor niemand leuk is, zo fair mogelijk te laten verlopen noem ik even wat mijn cliënt tijdens zijn relatie met u heeft ingebracht zonder u daarvoor extra te belasten. 

Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, BTW, BPM, Precariobelasting, Loon -belasting, Onroerendgoedbelasting, Overdrachtsbelasting, Staatsbelasting, Straatbelasting, Rioolbelasting, Grondbelasting, Wegenbelasting, Verzekerings-belasting, Beursbelasting, Weelde-belasting, Gemeentebelastingen, Dividendbelasting, Successie-belasting, Hondenbelasting, Vermakelijkheidsbelasting, OZB, Toeristenbelasting, Parkeer-belasting, Precariobelasting, Forensenbelasting, Reclame-belasting, Baatbelasting, Roerendezaakbelasting en begraafplaatsrechten.

En verder nog wat dagelijkse bijzaken:
Tabaksaccijns, Benzineaccijns, Kwartje van Kok, Gedistilleerd-accijns, Zegelrecht, Registratierecht, Invoerrecht, Statistiekrecht, Reinigingsrecht en wat er nog meer aan rechten zijn.

Bovendien heeft mijn cliënt altijd verplicht bijgedragen aan:
verplichte pensioenregelingen, WAO, AOW, AWW, WW, WWV, en tal van andere ‘weeën’; 
Alsook aan Ziektegeldverzekering en Zorgverzekering. 

Hij betaalt ook altijd netjes:
Liggeld, Staangeld, Parkeergeld, Tolgeld, Sluisgeld, Schoolgeld, Inschrijfgeld, Lesgeld, Kijkgeld en Luistergeld. 

Tevens is hij aangezocht of zelfs verplicht bij te dragen voor:
Dierenbescherming, Vrijheidsbond, Kankerbestrijding, Astmafonds, Nierfonds, Leprafonds, Kinderbescherming, Geheelonthoudersbond, Rampenfonds en het Begrafenisfonds enz.

Beste mevrouw Samson, zoals u ziet, betaalt mijn cliënt al ruimschoots genoeg en tot zijn spijt kan hij het zich nauwelijks nog veroorloven om te leven, laat staan om nog meer te betalen aan u en wordt de mogelijk van het UWV u als maximum ter compensatie aangeboden. Met zijn contacten zal de wachtrij voor u tot een minimum beperkt worden hetgeen in deze tijd een meer dan een royaal gebaar genoemd mag worden.

Hoogachtend,

namens D. Samson,

Mark, XXX.

2 Replies to “De scheiding.”

    1. Voor een warm zakkie in je zak waar de moed van in de schoenen zakt omdat we ook figuurlijk steeds dieper in de klei zakken door die zakkenwassers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.