het kan verkeren

het kan verkeren

Elvis ligt continu aan m’n voeten, dat is wel eens anders geweest.
Bredero zei het al ooit.

Zo ook mijn perceptie van sommige mensen in het leven. Laatst waren we op visite bij van die hele nette mensen. Eens waren het best leuke lui maar ja ineens kregen ze het iets te hoog in de bol en ik word al misselijk halverwege de Euromast dus de wrijving was gedoemd. Ze verontschuldigden zich voor een loodrecht uitgelijnd stapeltje trendy tijdschriften dat op de grond in perfecte symmetrie met het zitgedeelte naast de designbank was opgezet. De weerspiegeling in de marmeren vloer in hoogglans was van HD-kwaliteit.
Oh, zei ik joviaal, dan moet je eens bij ons komen. Ja…..zei ze…bij jullie….met een hautaine pitch in de stem. Zo dacht ik, laat ik die maar even wegsteken, gewoon stilletjes parkeren.. laten we het gezellig houden. Ben er dus stoïcijns overheen gestapt en we gingen eten. Wij naar poepie-chique restaurant waar je al de neiging krijgt je schoenen uit te doen bij binnenkomst. Het publiek was een gezapige van boven onbemiddelbare leeftijd dat keurig geaffecteerd aan het fluisteren was, alsof ze wat te verbergen hadden weet je wel.
Ja, doe mij maar flesje huiswijn zei ik toen ze mij een beetje afkeurend aankeken. Kennelijk mocht niet de hele zaak weten dat ik een wijntje waardeer. Maar gewoon ’the other cheek’ geturnd!
Aan einde van de ongemakkelijke avond dacht ik het ijs te breken maar dat klontje schoot in meer dan honderd stukjes de zaak door en wederom een blik van afkeuring…ga daar dus nooit meer naar toe, wat een pompeus gedoe zeg, gewoon erg.
Maar de klap kwam juist vandaag aan. Ben ik eens de hut aan de kant aan het doen met allerhande doekjes, zuigslangen en schoonmaakvloeistoffen komen de jongens thuis. Verbaasd vragen ze me wie er op bezoek komt? Het signaal is helder en oogverblindend, het roer moet om kennelijk. Als mijn kinderen al een opgeruimd huis met visite gaan associëren is hun referentiekader niet conform de norm. Wacht nu op mijn liefde, hopend op steun en begrip…mijn olifantenhuid is ook maar beperkt dik.
Krijg er spontaan de blues van.
http://www.youtube.com/watch?v=Zk4eQTVNTaw
Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.