De Fifa-mentaliteit anno nu

De Fifa-mentaliteit anno nu

Blatter-corrupt

De moraal van ons toernooi;

is zoek geraakt. De Zwitsers ranke berggeit, in zijn eigen beleving dat ik maar moeilijk kan visualiseren, blijft als een Don zitten. Met groot genoegen ziet hij zijn technische staf geschorst worden, want ook hij vond dat het zo niet langer kon? Een team presteert afhankelijk van het vertrouwen; waar hij de wereld dan ook bijzonder dankbaar voor is. Prima dat de FBI onderzoekjes doet en zo, maar al in een veel eerder stadion had er een punt moetenworden gemaakt. Qatar of all places dien je als zogenaamd beschaafde organisatie te mijden. De FA wil wel, maar hun voorzet wordt door de KNVB jammerlijk voor open doel gemist. De FIFA, mede opgericht door Nederland, is pure maffia geworden. Maar Jan Salie blijft er maar achteraan hobbelen als een dooie mus en neemt zelfs slavernij weer gewoon voor lief? Onbegrijpelijk en ronduit schandalig!

Rusland is bijzonder content met het aanblijven van de Godfather. Maar onze eigen Godfather a.k.a. ‘de premier’ heeft gelijk een stripheld dapper weerstand tegen Tsaar Putain geboden. De Minister-president heeft het zowaar belieft de zwarte lijst van lieden die niet welkom zijn in de voormalige alsook toekomstige USSR te verwerpen! Jawel, hij verwerpt het gewoon! Zowaar een geuzendaad in zijn boekje: ‘De zege begint in Den Haag’. Maar de impact van zijn taktiek zal wel niet de uitslag geven die hij in zijn dugout verwacht. Want ook hier speelt de politiek het spelletje mee als een ordinaire voetbalbond met te veel Chinese connecties. Cameron nota bene gaf nog zelfs vanaf de vleugel de perfect aangesneden voorzet. Er hoefde alleen maar lichtjes ja-geknikt te worden, dan wel er simpelweg tegenaan te lopen. Maar Rutte miste deze moeder aller voorzetten zo compleet opzichtig dat matchfixing de enige conclusie kan en moet zijn.

Toch probeert de premier uit al zijn macht een landelijke ommekeer te bewerkstelligen. Gelijk Jan-Peter voor hem roept hij het volk op om nou eens eindelijk eens de Dikke Ik van de bank te halen? Sowieso in het licht der corruptieschandalen, waar ik met speels gemak ook de bonuscultuur en privatisering van Staatsbedrijven onder schuif, een totaal wereldvreemde actie dat ruikt naar opzichtig buitenspel zetten van alle supporters. Evenzo wanneer de voltallige selectie van zorgverzekeraars aan de lopende band maagverkleiningen vergoeden ten koste van basale zorg, oogt deze solo als bewust natrappen met gestrekt been. Was het maar een schijnbeweging, maar onze arme zielloze aanvoerder meent het serieus. De man is zelf prototype van al waar hij nu in ene tegen ageert want ook de bonussen maken hem woedend? Hij heeft zelf verdomme het blessureleed veroorzaakt?! De man is de overtreffende vrije trap van een gotspe geworden als hij dat al niet was. Maar gelijk Blatter kan ie blijven zitten, omdat niemand meer, met of zonder een handje van God, een geweldige actie in huis lijkt te hebben zonder iets van een overtreding.

rutteblaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.