De Nederlandse variant.

De Nederlandse variant.

Deze campagne van het ministerie van Rijkswaterstaat is onderschept in de ambtelijke app-groep. Over en weer vliegen de grappen en grollen, verzonden tijdens werktijd, zoals; “zie jij je dochter al met zoiets thuiskomen?”

Wat lang een verontrustend vermoeden bleek, is met deze onderschepping van het communicatieverkeer op met name de afdeling Infrastructuur bewaarheid geworden. De Nederlandse variant heeft ongebreideld om zich heen gegrepen. In zo een mate dat er nu echt sprake is van een nationale crisis, die veel te lang heeft kunnen door sluimeren.
Alle zelf benoemde experts zijn het erover eens; ruimen en wel onmiddellijk. Zonder aanzien des persoons moet nu hard ingegrepen worden, willen we nog wat te zeggen over houden. Ook velen zijn er reeds van overtuigd; dat de Nederlandse variant reeds geïnstitutionaliseerd is, alom bekend als de meest gevreesde mutatie sinds mensheugenis. En is het nog maar de vraag; of we met acuut ruimen nog binnen een generatie uit dit zwarte scenario kunnen geraken.

Talloze kwetsbaren hebben zich inmiddels al als gedupeerde bij het ministerie gemeld. Ondanks het wel op tijd betalen van alle aanslagen, hebben ze nog steeds geen winterbandjes.
In alle haast de schade te beperken, heeft de GGD de priklocaties gesloten.
Desondanks staan woedende ouderen in de rij de koude te trotseren in protest en wordt opruiend geroepen dat het amateurs zijn. Meerdere gedupeerden hebben zo hun onvrede laten blijken.
Stientje uit Hindelopen zei het als volgt; “ja natuurlijk zijn wij woedend! Je gaat toch geen prikcampagne voeren als er helemaal niks te prikken valt? De meeste van ons rijden nog steeds noodgedwongen op zomerbandjes. Dat is toch levensgevaarlijk?”
Inmiddels is het ook eindelijk doorgedrongen in de Kamer en heeft er een lauw debatje plaats gehad over deze heikele kwestie. Minister Hugo liet een grafiek zien, waaruit duidelijk bleek dat door de opwarming van de aarde de sneeuw vandaag de dag significant minder koud valt dan vroeger.
“Dus winterbanden ja, maar een frikandel of lekkere kroket is net zo goed als m’n schoenen.”
Rijkswaterstaat hulde zich in stilzwijgen en Cora was volgens onze bronnen geeneens aanwezig.
De premier beloofde gelukkig wel beterschap.
“Het mag nooit zo zijn; dat hierdoor de IC-capaciteit in het gedrang komt. De intentie van de winterbandenactie daarentegen was wel goed bedoeld”, zo pareerde hij o.a. parlementari├źr Gee; die wederom vroeg of ze niet knettergek waren geworden.
Op de vraag wanneer de gedupeerden hun winterbandjes nu wel zouden mogen ontvangen, antwoordde hij; “ik beloof beterschap.”

Kortom bij deze Nederland, ooit toch zo’n innovatief vooruitstrevende natie; heel veel sterkte en dat je maar ooit weer eens beter mag worden.

Op de valreep heeft Rijkswaterstaat alsnog laten weten; dat de winterbandenactie loopt zolang de avondklok tikt.

“De banden moeten aangehaald worden. Maar waar halen we die dan vandaan?”, vroeg Jesse zich af met achter zich het antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.