Dubbele moraal

Dubbele moraal

Op zich is het uitzonderlijk dat we nog een moraal hebben. Maar een dubbele is gewoon een cadeautje, twee voor de prijs van één. Tenminste als ik de media van vandaag moet geloven.

pervert

Regelzuchtig politiek Nederland is helemaal voor marktwerking. Dat wordt te pas, doch meer te onpas, als doorslaggevend argument keer op keer te berde gebracht. Dit is de volksvertegenwoordiger zo goed uitgekomen, dat alle Algemene Nut-instellingen zijn geprivatiseerd. Voor de korte termijn natuurlijk want de lange is nu al duidelijk zichtbaar en dat is gewoon pure shit vergeleken bij de uitgangssituatie.
Marktwerking is het politieke dwangmiddel geworden, om tot een nergens naar toe leidend beleid te komen. Dergelijk beleid is alleen maar goed voor de PP’s; de politieke pensionado’s. Liever zou ik willen spreken van de BB’s; de Binnenhof Bastards. Doch om valide logopedische redenen zijn onze algemeen beschaafde spreekvaardigheden al langer wegbezuinigd. De P gaat nu Prima, maar die B blijft Behelpen.
Kortom, zodra de marktwerking exorbitante salarissen oplevert; piept en kraakt het pluche ineens andere toonaarden om haar dubbele moraal te begeleiden.

Provider Alliander stelt dat; een ministersalaris te laag is om geschikte bestuurders aan te trekken en te behouden. En dat is natuurlijk tegen de zere tenen der Haagse kliek. Hoe durven ze hun Wet Normering Topinkomens te omzeilen? Niemand, maar dan ook niemand, mag weten dat ons kabinet nu niet bepaald de crème de la crème is van bestuurlijk Nederland, integendeel zelfs. Zou er referendum worden gehouden voor topsalarissen in de politiek, dan zou meerderheid kiezen voor capaciteit i.p.v. de huidig deplorabele kwantiteit. Maar referenda mogen niet. De uitslagen hiervan zijn namelijk te veel afhankelijk van de waan van de dag. De dubbele moraal hier is dat de regering van ene op andere moment wel maatregelen treft zonder rekening te houden met andermans portemonnee; opdat honderdduizenden gezinnen van de één op andere dag niet meer weten hoe ze nu nog hun toekomstplanning recht kunnen breien.

Onderwijs en Zorg zijn belangrijke pijlers van iedere maatschappij. Daar zou nimmer op bezuinigd mogen worden tenzij dit de kwaliteit zou verbeteren. Helaas is niets minder waar. Iedere investering sinds de Mammoetwet heeft alleen maar meer slap geouwehoer opgeleverd en iedere bezuiniging gek genoeg eveneens. Drempelloos, transparant, excellent, valide en meer van die bullshit; zijn de raderen die voor de ogen worden gehouden om het nationaal besteedbaar inkomen nog verder te nivelleren. Want het moet wel sociaal beter?
Elders is het ook dubbel. Een voetbalclub biedt jong talent verbeterd contract aan, om paar maanden daarna er weer vanaf te willen om de prijskaartjes weer eens te gaan verhogen. De TD geniet uiteraard wel van zijn inflatie gecorrigeerd topinkomen. Alsook de vroege schoolverlatertjes op de velden zelf, die de gemeenschap een boel meer kosten. Maar dat zijn geen valide argumenten, want blijkbaar zijn er meerdere vormen van marktwerking die politiek gezien wel of niet kunnen. Discriminatie in sekse en ras mag niet. Dit lijkt zowat als enige uitzondering op de regel te gelden; dat het voor de rest wel mag en vaak zelfs moet. Nou ik denk aan die vrouwelijke verzorgster van Chelsea, is zelfs die uitzondering niet altijd zo; want een happy ending is niet maakbaar voor de individu, hoewel.

Boer Geert heeft zijn hele leven geen wief kunnen fiksen.
Boer Geert ging op zoek naar 1 boergeert (2)vrouw. En nou komen busladingen vol dames de provincie Groningen in. Dapper stappen de dames in weer, wind en aardbevingen uit om kusjes te gaan halen bij Geert. Geert geniet van alle aandacht, dat op zich niet dubbel is. Maar die wijven die blijkbaar geilen op 1 boer moeten dat toch wel zijn? Lacherig glijden de dames in vertier over het erf, want een selfie met Geert is kennelijk het ultieme levensdoel. Maar ons onderwijs had ik al eerder aangekaart.

autorookLongartsen pleiten voor rookverbod in de auto. De hedendaagse uitlaat als middeleeuwse aflaat zeker? Zelf zaten wij vroeger zowat iedere rit in walmen uit en stapten stijf van de nicotine het kleine huisje van Oma binnen waar Opa zijn sigaartjes rookte. Met wijd gesperde pupillen vielen we dan na uren pas in slaap, om de volgende dag weer dodelijk vermoeid de rit huiswaarts aan te vangen. Lekker bijkomen heette dat. En de huisarts constateerde gewoon zonder verdere onderzoeken zwakke longen en beter was het de vieze stadslucht te gaan ontvluchten. Later adviseerde de longarts mij om eens naar zee te gaan, om de longen eens echt goed met zilte bries te doen ontplooien. Dat zou goed voor me zijn. Dus dan ga je om eens lekker op te knappen op een blauwe maandag naar zee. De smog was niet te harden en toch proberen die blaasjes vol te zuigen… ‘k Heb het nog nooit zo benauwd gehad. De blauwe walmen van toen, kleuren nu giftig geelbruin. Maar over de algemene luchtkwaliteit, die in Nederland schrikbarend en structureel evenzo ongezond is, hoor je men niet. Nee, de koters op de achterbank; daar gaat het om. Kunnen ze later genieten van onbetaalbare zorg en ontoereikend onderwijs zeker, ons ondertussen op ouwe dag verder kaal plukkend?

De opvang van tot op het bot getraumatiseerde kindsoldaten moet ook beter. Ze lijden hier onnodig na de erbarmelijke vluchtroutes en nou staan ze hier op wachtlijst. Bovenaan die lijst staan de officieren van al die gruwelijke regimes. Die hebben per slot van rekening ook alle recht op goede opvang. Onze eigen patiënten worden massaal gedwongen de bosrijke instellingen te verlaten, want er moet plaats voor anderen gemaakt worden. Of dat al niet dubbel genoeg is, presteert de overheid het om hier de geldkraan bij toenemende vraag compleet dicht te draaien. Maar wel in blijven staan voor adequate en warme opvang?

Maar positief was daar de recensie van een horecagelegenheid ergens ver weg in die nationale vervuiling en het was niet wegrestaurant De Lucht. De journalist in kwestie verhaalde opwarmend over de ambiance van buiten en na die geuren en kleuren stapte hij binnen. Dus net toen ie binnen paats had genomen, werd zijn bestelling opgenomen. Hij was echt koud binnen.
“Doe mij maar een uitsmijter.”
Ik snap dat niet.

Bedankt voor Uw onbegrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.