Huidige mentaliteit.

Huidige mentaliteit.

Het heeft even geduurd maar die marskraamster met blinddoek is compleet gestoord geworden. Door de bezuinigingen op de zorg valt ook deze dame met weegschaal buiten de boot en met haar tevens de gehele samenleving. Hoewel ‘samen’leving een verouderde term is geworden door de almaar toenemende idiotie van onze overheid waar justitie het laatste duidelijke voorbeeld voor heeft gegeven.
Een kinderleven is in Nederland 240 uur schoffelen waard. Dat is de kille mentaliteit van ons huidig rechtssysteem. De ijkmeesters laten niks van zich horen terwijl ze nu moord en brand zouden moeten gillen want hier wordt asocialisme gelegaliseerd. Hier is een rijke voedingsbodem voor hufters gecreëerd alsof we er daar al niet genoeg van hebben.

Het zou zo maar kunnen zijn begonnen bij ouderlijke onmacht dat de eigen ego dient. Dit kan niet los gezien worden van de betutteling die het individu dermate onderdrukt dat van genocide gesproken kan worden. Zo krijgen onze prinsjes en prinsesjes de meest exotische namen om deze met ‘so proud’ online te kunnen posten. Wel handig om ‘Chesttittie’ (u weet wel; dat lieve zwaar opgemaakte kleinood met oorbelletjes en met jarretelles omhooggehouden netkousjes in sexy minirokje die de pamper nauwelijks bedekt maar ze kan nu al zo lekker dansen) al vanaf de wieg met spelfouten te doen confronteren want de kans dat ze ooit de taal machtig zal worden is uiterst gering. Dit zou ook zo maar mee kunnen spelen in het negeren van zwemverboden. De huidige trend van verzuipende koters wordt louter en alleen door ouders veroorzaakt.  Maar dan nog wordt de verantwoordelijkheid afgeschoven naar de overheid want die is vergeten bordjes neer te zetten met “onder water kan niet geademd worden.”
Nimmer zullen ouders op hun eigen verantwoording worden gewezen want ze hebben al zo’n immens verdriet en dus is enige hoop op verbetering een illusie in deze en is het wachten op de volgende drenkeling.

Drenkelingen die dan waarschijnlijk niet door de bemanning van die tweemaster gered gaan worden. Want zeilen kunnen we in dit land ook niet meer. Je doet als reddingswerker zo maar een Concordiaatje met een monumentale tweemaster en dan sta je stoïcijns voor de camera te verkondigen dat je niet echt bang bent geweest maar het was best wel spannend…..die mentaliteit dus. Je eigen vergankelijkheid bewust belangrijker maken dan een monumentaal erfgoed. Maar het zich uitleven in Concordiaatjes heeft nu ook aan de wal vaste voet gekregen. Met ruim 180 km/hr door de bocht slingeren met een boemeltje, onwetend van iets van middelpuntvliedende krachten laat staan enig inzicht over massa en snelheid, is wel heel cool om te posten. Dus rij je bijna tachtig mensen dood omdat je ‘so proud’  bent op je eigen doen en laten.

Burgervaders hebben in hun voorbeeldfunctie tegenwoordig totaal geen respect meer voor eeuwenoude ambachten. Ze sluiten zo maar openbare zandpaden af zodat onze wel heel moderne begijnen niet meer bij hun woonbootjes kunnen komen. De dames van plezier werden dan ook opgehaald door hun paters. De ene bolide was nog indrukwekkender dan de andere maar die geldstroom wordt niet van belang geacht. Neen, er zouden tekenen zijn van mensenhandel en dat ondermijnt kennelijk de parochie. Zo’n mentaliteit dus waar een teken van iets al als zware misdaad wordt gezien waar direct moet worden ingegrepen onderwijl de ‘in your face’ rijdende, voor gewone belastingbetalers veels te exclusieve, auto’s volledig negerend. Waarschijnlijk had de familie Roma een woonwens aan het water te kennen gegeven.

De mentaliteit van ons land is dermate uitgehold dat een echo al genoeg is om belasting te heffen op groenteafval dat dan zoals gebruikelijk met holle retoriek wordt omhuld. Miljarden worden uitgegeven aan verkaveling van de gemaakte natuurgebiedjes die vervolgens met wilde viaducten worden verbonden. Groene kliko’s worden beschouwd als chemisch afval en de grijze moeten met een raket de ruimte in worden geslingerd om het ‘leefbaar’ te houden en dat kost nu eenmaal meer dan we ooit hebben kunnen vermoeden. Dat we dan af en toe zwijnen of herten moeten afschieten omdat ze ten volle gebruik maken van onze namaaknatuur wordt als niet meer dan de natuur zijn eigen gang laten gaan beschouwd. Maar wee je gebeente dat je een klokhuisje uit de bak laat vallen. De milieupolitie zal hier streng op gaan controleren want op de weg doen de camera’s dit al een tijdje. Alleen zien die dan net weer niet hoe volle asbakken en lege blikjes in de berm worden geloosd.

Maar gelukkig krijgt Nederland nu eindelijk na lang wachten ook ontwikkelingshulp. Na decennia de fraude overzee in de hand te hebben gewerkt gaan we dat nu ook op nationaal niveau implementeren. Nu al tiert de faillissementsfraude welig maar deze moet ook een markt hebben en dus maken we er  daar dan eentje voor, drempelloos uiteraard. De jongens van de Wit zijn van alle markten thuis en de Verenigde Oost-Indisch dove Compagnie floreert als in gouden jaren. Unilever richt zijn marketingsstrategie buiten Europa omdat door de niet te stuiten nivelleringspolitiek onze markt krimpt en op leven na dood is. Den Haag ondertussen blijft er miljarden in pompen, miljarden! Want onze nationale compagnie moet met bolle zeilen op de klippen af kunnen blijven varen. Met Rutte als lachende kapitein Schettino aan het roer en Samson als treinmachinist in de machinekamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.