Prestatiebevorderende werkzaamheden.

Prestatiebevorderende werkzaamheden.

Vanochtend scheen het zonnetje en door deze natuurlijke epo begon ik het zwembad schoon te zuigen. Niet op eigen kracht dat deze stimulant zonder enig ratio zeker had kunnen doen veroorzaken met alle nare gevolgen van dien. Neen, gewoon met de slang en uitschuifbare paal met bezemsucker. Eerst voorzichtig de bodem vegen in waaiervorm om vervolgens na deze paaldans in perfectie te hebben uitgevoerd in de brandende zon zelf de slang ter hand te nemen om handmatig de laatste hoekjes en kiertjes schoon te zuigen. Hier was geen bezemwagen nodig, hier was een rioolputje voldoende om hen die dit niet konden bijbenen af te voeren. Door het mindere effect aan gravitatie bewoog ik mij dartel rondom de slang die deed denken aan een lang gerekt peloton in de bergen.
Neen, hier geen buikbeperkende motoriek doch aan een hindeloop denkende soepelheid dat mij steeds vrolijker de blaadjes en algjes op deed zuigen. Hoezo geen groene vingers dacht ik nog. Na de strakheid goedkeurend via het kristal door zon verlichte water de blik te hebben geworpen waagde ik mij aan het laatste kunststukje, de ruimte waar de lamellen in verdwijnen.
Na deze schoonmaakactie was mijn honger nog niet gestild en heb mij aan opruiming van het tuinhuis gewaagd en zowaar het was in een vloek en een zucht geschied. Dat ik daar al weken tegenop had gezien was niet meer dan realistisch doch dankzij de natuurlijke versterker was deze klus van de eerste categorie een peulenschil.
Zomerzon zonder arbeid doet leven, niet alleen in de tour maar ook in de tuin is de menselijke maat terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.