Waan van de dag

Waan van de dag

Gewoon weer een waan van de dag.

Heeft U dat ook wel eens, dat gevoel van onstuimige vrolijkheid dat tegelijkertijd beangstigd daar je weet dat niet een ieder gediend is van openhartigheid, van alle woorden op het puntje van de snede alsook de tong. Welnu, ik heb daar met regelmaat last van, last van een dergelijk welhaast evangelistisch positivisme. En naarmate mijn levenszandlopertje meer leeg raakt bekruipt mij steeds meer dat rebelse van weleer.

Maar dan nu  om de realiteit te benadrukken zonder onbewust dan wel bewust  te willen kwetsen. Nee, ik heb geen perfect gezinnetje en geen romantisch huisje op de prairie. Deze John-Boy zal niet in de schemering de rest van het gezin idyllisch welterusten wensen. En nee ik kan geen enkel onderschrift over en van mijn nazaten verzinnen die so true behelzen. Wat is dat toch zodra men virtueel aan het typen is dat alles zo waar is?

En what about de pandemie van dyslexie? Nee mama, je mag niet over de spoorwegovergang als de lichten blinken zei zojuist mijn laatst geworpene terug komend van de voetbal, so true natuurlijk, volgens mij ben je rijp voor een ‘psychiator’ wierp ie haar ook nog na toen ze alsnog baldadig de overgang wilde nemen. Krijgt mijn zoon nu dan ook compensatie omdat ie het niet allemaal even goed kan lezen of meer to the point kan produceren? Of moet ik ook pdnos en adhd for ever op z’n voorhoofd tatoeëren . Maar nee dat is niet leuk, dat is niet so fucking true, dat is welhaast discriminerend John-Boy, hoe durf je de maatschappelijk kwetsbaren zo op de korrel te nemen. Welnu dat durf ik daar ik zelf letterlijk slachtoffer ben geworden van die huidige discriminatie in het onderwijs. Al die verdomde rugzakken in de klas is leuk voor schoolreisjes maar niet voor het gehele schooljaar. Waarom wordt er in het openbaar onderwijs meer rekening gehouden met stempels en niet met leerlingen die gewoon basic zijn maar juist daarom buiten de boot dreigen te vallen. Uit eigen pijnlijke ervaring durf ik dit gewoonweg bijna niet te delen op enige tijdlijn door een valse conditionering waar we aan bloot gesteld zijn….helaas. Want individuen zijn in feite gewoon ongewenste minderheden die het systeem niet kan verwerken.

Mijn kinderen zijn geen kampioenen, ze zijn overtuigd volgers  van de zesjescultuur en blinken nimmer uit. Zij verbleken in de verheven bovenmenselijke prestaties der leeftijdsgenoten die met name door het ouderlijk front te pas en te onpas worden aangehaald. Gewoon converseren, blijft bijzonder lastig wanneer iemand steeds maar weer terug komt op zijn onvoorstelbare genetische successen. Maar waar mijn genenpoelen  weer wel in uitblinken is in niet uitblinken en wat dat betreft is de daad bijzonder geslaagd te noemen. Gewoon no-nonsense zonder jezelf keer op keer inhoudsloos te presenteren met verbale nonsens is voor mij meer waard dan al die opgeblazen kikkers die kwaken om het geluid alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

RSS
Follow by Email