De hotemetoten

De hotemetoten

Langzaam maar zeker raak ik er meer van overtuigd. De Nederlander (vrouw, man, het, een etc.) is aan het evolueren naar de Hotemetoot. Een andere verklaring is niet te vinden.
De waanzin van vandaag de dag kan alleen maar door Hotemetoten veroorzaakt worden. Iedereen delegeert en niemand werkt meer. En nu zijn we op een sociaal zwaktepunt beland; men is er inmiddels van overtuigd geraakt, dat delegeren werken is geworden. Sommigen die heel belangrijk delegeren krijgen zelfs bonussen of echt absurd veel geld, dat een gemiddeld mens nooit op zou kunnen maken. Nu heeft de Hotemetoot het voor het zeggen gekregen en niet zo’n beetje maar op absolute wijze. Eentje dat denken doet aan vroegere Leenheren en meer van die elitaire parasieten.
Dus betalen tot je krom ligt en dan nog meer zal ons ‘je maintiendrai’ moeten vervangen, wil het de werkelijkheid nog accuraat weergeven. Dat is er eentje waar de individu een nummer is geworden, letterlijk een nummer! Okay, soms krijg je zelfs meerdere nummers als identiteit, zolang je eigen naam en geboortedatum maar niet gebruikt worden. Want stel je voor dat je als individu mag leven. Dat is toch wel de ergste nachtmerrie voor iedere bestuurder die alleen maar wil delegeren. Want zij bepalen wel wat je wel en niet mag denken zelfs. Binnenkort bestaat onze bevolking uit QR-codes.
Wat in ieder geval nu al een no-go is, is het printen van niet inclusieve borsten. Ik zie deze ochtend nog net geen Tim den Besten voorbij komen met een meer dan briljante uitvoering van Jiskefet, maar het scheelt toch niet veel.

Vandaag doet Geraldine Kemper namelijk publieke mea cupa, omdat de tieten op de cover van de Linda niet inclusief genoeg zijn. Daar krijg ik maar een enkele neiging van, die steeds moeilijker te onderdrukken valt; pleurt toch eens een heel end op met dit afstompende gezeik.
Onze verzorgingsmaatschappij is keihard aan het degenereren op een verschrikkelijke wijze en dan gaat Gerard, oh nee Geraldine,  lopen zeiken over het menselijk existentialisme; dat tieten niet inclusief genoeg zijn?
Wat is dit toch voor een gelul?
En wat is haar fixatie toch met uiterlijke geslachtskenmerken? Want na al die gips uitgietsels van haar pruimen, die kunnen namelijk ook onderling zo prachtig verschillen, loopt ze nou weer te zeuren over inclusieve tieten.

Voor mij is het wel duidelijk. De doctrine van onze huidige premier heeft voor een aftakeling gezorgd; dat nu in alle lagen terug te vinden is. En omdat niemand de man wenst te stoppen; trapt ie het gaspedaal van zijn neoliberale melkwagen nog verder in. Zo zeer dat we nu op het punt zijn beland; dat iedereen zonder enige moeite in kan zien, dat we gewoon keihard genaaid en uitgemolken worden. Het merkwaardige hier is echter wel, dat niemand meer op de rem trapt.
Met de oorlog als standaard goedkoop crisisexcuus in de bek stuurt de politiek Nederland steeds verder de ellende in.
Want waarom in hemelsnaam is in België gas zowat de helft goedkoper dan hier?
Waarom moet de Nederlander voor gas dubbel betalen?
Terwijl we op de grootste gasbel van West Europa zitten en gas exporteren voor ver onder onze eigen burgerlijke consumentenprijs?!
Keihard naaien noemen we dat en voor wat? Nu ben ik niet van de complottheorieën, maar vraag me onderhand wel serieus af waarom dit beleid zo vreselijk bol staat van hypocrisie en pure onwetendheid?

In Nederland dienen we ons diep te schamen; dat we tienduizenden daklozen hebben.
Ik herhaal.
Nederland heeft tienduizenden daklozen. En vele voedselbanken voor velen die nog wel een dak boven hun hoofd hebben. Voor hen dwingt de politiek geen huisvesting of een broodje af.
Waarom voor gelukzoekers dan wel?
Als je hier loopt te klagen, dat het diepvrieseten niet te eten is en het douchegordijn te vies; dan ben je geen vluchteling. Prima dat je je geluk komt zoeken, maar kap dan wel met de opvang a.u.b. voor deze lieden. Dat sociale vangnet wordt onderhand gebruikt als kadootje. Prima maar dat kadootje voor je nepgeweten is wel de pest geworden voor het draagvlak en nog van meer belang voor die der echte vluchtelingen. Echte vluchtelingen klagen niet over diepvrieseten of smoezelige gordijntjes. Die zijn blij dat ze nog leven en te eten krijgen. Tenminste dat dachten we ooit. Ook daar heeft de doctrine zijn intrede al en tijdje geleden gedaan.
De asielprocedure met opvang is het zoveelste verdienmodel geworden, dat een waarlijk geciviliseerde maatschappij nooit zou toestaan. De procedure is een onmenselijke en toch wringt de politiek zich in allerlei bochten om de rode loper nog verder uit te rollen voor de mens. Zolang die maar geen Nederlands paspoort heeft maar valse papieren of helemaal geen. De politiek moet helemaal klaar komen op het gegeven, dat die mensen terroristen blijken te zijn. Het is reeds algemeen bekend, dat we onderdak verlenen met gemeenschapsgeld aan Palestijnse militie en verdere oorlogsmisdadigers. Ooit was dat toch echt taboe. Nu interesseert het onze bestuurders geen sikkepit meer.
Al dat nu van belang is, is het laten gedijen van de intolerantie. Politiek Den Haag doet simpelweg niet anders meer dan ordinair polariseren, vliegen afvangen en strelen van de eigen ego. Dienstbaarheid is om te lachen geworden en democratische verworvenheden worden gewoon lachend afgebroken alsof het niks betreft onder mom van een zogenaamd nationaal geweten.

De uitholling onder Pinokkio is desastreus op alle vlakken. Dat bijvoorbeeld maagbandjes nu tot basale geneeskunde zijn gaan behoren is exemplarisch. Deze worden gedelegeerd door de uitvoerende zorgverzekeraars, die menen afgestudeerd te zijn in de geneeskunde en worden dus massaal, omdat zij dat goed dunken, vergoed.
Dat is dan weer wel handig, want die broekriem moet nu op Eigen Risico steeds strakker aangetrokken worden.
Dat heeft het management van de Hotemetoten nu eenmaal besloten. Want zo moeten we binair en non-binair met elkander omgaan en verbeteren we de wereld van de Hotemetoot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.