PTP4 of 5 in de rem-fase

PTP4 of 5 in de rem-fase

20150410_155327
PTP 4
20150410_155409
PTP 5

Na de nodige restauraties dan toch de PTP-knoop doorgehakt. Deze week kreeg ik van Peter een PTP4 en PTP5 toegestuurd. ‘k Weet nog niet aan welke ik eerst ga beginnen. Trouwens alle onderdelen zijn nog lang niet in huis en of ik voor het zwaardere huisvlijt van de plint ga, is ook nog koffiedik kijken. Lengte van de arm gaat 12″ worden, dat staat wel vast. Hoewel er nog nergens voor is getekend. Kortom dit project gaat lang duren. De eega vind namelijk dat er andere klussen prioriteit hebben? Maar toch rebels stiekem vast dit ijzerwerk in huis gehaald.
Morgen ga ik een oude Lenco ophalen die hopelijk in zo een staat is dat revisie van de benodigde onderdelen de moeite waard is.
Was de zoektocht naar mogelijke armen maar zo eenvoudig. Indien het budget onbeperkt zou zijn, dat zou dat ding van Ikeda-San al lang in huis liggen. Esthetisch vind ik dit een geweldig mooie arm, en qua reviews doet ie het ook niet slecht.

 

schick
C’est tres Schick.
Groovemaster-overview-3
Nieuw Hollandse meesters van de groef

Daar de SME 3012 mij vrijwel dagelijks bevalt, blijft dit een optie. Zo ook een in goede staat verkerende Ortofon. Maar voor de geestverruimende verandering is nieuw ook niet verkeerd. De arm van Herr Schick is het serieuze overwegen waard. De Nederlandse tegenhanger van Schick, de GrooveMaster van AudioCreative, is ook een zeer fraaie kandidaat.

Beide armen strelen hun ego door hun eenvoud die mooi strak oogt. Bij Schick zijn individuele wensen geen probleem, dat ik bij de Groovemaster niet direct heb kunnen ontdekken. Doch beiden worden ‘met de hand’ vervaardigd en die ambachtelijkheid zie je ervan af.
Tenslotte blijft daar, om het niet al de variabel te maken, de Jelco. Deze heeft in het verleden al een uiterst geslaagde combi met Lenco op zijn naam staan. De nieuwere 12″ arm schijnt vandaag de dag ook prima te presteren.

Dus deze keuze is bij lange na nog niet gemaakt. En dan heb ik het geeneens over de recht uitgevoerde armen. maar gelukkig heeft mijn oog een zwak voor de gebogen vorm. Kortom de keuze aan armen is erg groot, doch voor mijn gemoedsrust heb ik mij tot deze gegadigden beperkt. Want er moet ook nog een element in dat net zoveel wikken en wegen met zich mee gaat brengen. Gewone headshell, eentje van hout, gewone SME of SPU, nieuw of vintage, etc. etc.

Jelco SA-750-LB
Jelco SA-750-LB
ortofon
ortofon met dynamische balans

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.