Testversterkertje

Testversterkertje

Als tijdverdrijf een oude versterker (Teleton a300) na een winterslaap van ruim twintig jaren, van onder het stof vandaan gehaald. Na de stof met hoge druk te hebben weggeblazen vroeg ik me af of hier nog leven in zat. Dat bleek inderdaad nog het geval. Bij de eerste koude start schoten de VU-metertjes vol in het rood, volume stond op nul en de speakers waren nog niet aangesloten. Vrij snel normaliseerde de boel tot nul en durfde ik het aan om een oude tapedeck eraan vast te koppelen.

phonotrap

 

Bij gebrek aan oude din-pluggen eerst het achterpaneel van enkele vergulde tulpen voorzien. Na het boor- en soldeerwerk kon er getest worden. En verdomd, het oude tapedeck van Yamaha klonk best nog behoorlijk. Geen highend, maar desalniettemin een acceptabel leuk geluidje, meer dan voldoende voor op zolder. Bovendien wat leuk om al die oude bandjes weer eens te kunnen beluisteren.
Dit versterkertje kan meer dan prima dienen als testversterker voor de Lencorevisie en voor de background niet te vergeten.

 

We gaan hier niet voor een recap/elco-revisie, het nu geproduceerde geluid is voor mij voldoende voor het beoogde testdoel. En om nu te zeggen dat ik goed in printplaten ben zou een leugen wezen.

Tjemig, waar gaat de tijd heen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.